Apariția procastinării la copil de la o vîrstă fragedă - Soroban™ - Soroban™

Apariția procastinării la copil de la o vîrstă fragedă

Pregătirea temelor pentru acasă, cer maximă responsabilitate din partea copilului. Doar că uneori copilului îi este greu să se concentreze asupra temei, pregătirii pentru evaluare, citirea unei cărți și aceste lucruri sunt puse de către copil pe planul doi. Aceasta duce la faptul că copilul își înrăutățește relațiile cu părinții. Un astfel de comportament în psihologie poartă denumirea de ”procastinare”.  Care se definește ca: amînarea acțiunilor sau a sarcinilor pentru mai tîrziu.

La copil procastinarea se manifestă prin numeroase capricii și evitarea de a face temele pentru acasă, invocînd motivul că nu le este interesant și obosesc foarte repede. În loc să se ocupe cu ceva care aduce folos, copilul mai mult se distrează comunicînd pe rețelele de socializare și jucîndu-se în diferinte jocuri.

Procastinare (de la cuvîntul englez – ”procrastination” – întîrziere, amînare;și din latină – ”procrastinatio” – care se definește la fel, începe de la ”cras” – mîine sau din latină – ”crastinus” – de mîine, și latinul ”pro” – pentru) – în psihologie reprezintă amînarea pe apoi a tuturor problemelor și sarcinilor, ceea duce la apariția problemelor în viață și la efecte psihologice dureroase/grave. Sursa: Wikipedia

Cauzele care duc la aparația procastinării

Totul nu este așa simplu cum pare – fiindcă procastinarea poate apărea nu numai din cauza capriciului la copil. Iată ce poate duce la apariția acesteia:

 • Autoritarismul excesiv al părinților;
 • Neîncrederea în sine;
 • Neîncrederea în forțele proprii;
 • Grija excesivă din partea părinților care este exprimată permanent/în mod constant;
 • Lipsa educației continue;
 • Efectuarea de către părinți și bunei a sarcinilor care au fost puse pe seama copilului;
 • Părinții nu atrag atenția cuvenită copilului, fiind nu prea emoționali și destul de reci cu el.

Uneori se întîmplă că, într-o familie normală care își iubește copilul, acesta prezintă caracteristici ale procastinării. Deseori, copilului îi este greu să se mobilizeze pentru a rezolva o anumită sarcină. De obicei, acest lucru se întîmplă, în cazul cînd în locul copilului totul face mama. Este important să nu îi legați copilului șireturile, ci să îl învățați să facă acest lucru de sinestătător.

Ce ajutor oferă programa școlii ”Soroban”

Programul elaborat în cadrul școlii ”Soroban” activizează intelectul copilului, ceea ce îl ajută să rezolve sarcinile puse pe seama lui de sinestătător. Procesul educațional îl va ajuta pe elev:

 • Să asimileze materialul;
 • Să se concentreze asupra exercițiului/sarcinii de bază;
 • Îi va îmbunătăți atenția și memoria;
 • Îi va activiza gîndirea;
 • Îi va dezvolta capacitatea intelectuală;
 • Îl va învăța cum să acționeze în mod coerent.

Sistema ”Soroban” îi oferă copilului motivare și încredere în forțele proprii. La copil încep să se dezvolte unele abilități de care nu dispun nici părinții, nici prietenii săi. Calculul oral învățat în cadrul școlii ”Soroban”, nu reprezintă un scop, ci un mijloc. Datorită faptului că copilul a învățat această metodă, puteți observa nu numai succesele la matematică, dar și la celelate materii. Creierul copilului se dezvoltă activ și este gata întodeauna să primească noi cunoștințe.

Școala ”Soroban” îl învață pe elev ca să-și planifice timpul în mod independent/de sinestătător și să rezolve temele în fiecare zi, cu ajutorul unui simulator instalat la computator. De la bun început, copilul va avea nevoie de ajutorul părinților, dar mai apoi, el de unul singur poate să rezolve exercițiile.

Programul din cadrul școlii ”Soroban” îl învață pe elev să își pună în față un anumit scop și să îl atingă. Copilul va reacționa adecvat la greșelile pe care le comite și treptat își va îmbunătăți rezultatele. Programul inovativ ”Bunicul Soroban”, a fost elaborat avînd drept bază folosirea intelectului artificial. Antrenorul-online corectează greșelile copilului și le ajustează la capacitățile intelectuale ale acestuia. Simulatorul motivează copilul să cucerească noi orizonturi în procesul educațional.

Așadar, metoda calculului oral, îl ajută pe copil să nu folosească procastinarea/să nu apeleze la procastinare. Copilul devine mai organizat și respectiv, poate să rezolve sarcinile care au fost puse pe seama lui/care i-au fost date. El permanent va primi laudă din partea adulților, ceea ce îl va motiva să atingă orizonturi noi.

Prima lună de educare în cadrul școlii ”Soroban” va trezi dificultăți. Dacă după prima lună în cadrul școlii, copilul nu va dori să continue să învețe după acest program, costul pentru această lună este reîntors părinților. Orice părinte va fi de acord cu aceasta, deoarece așa este corect și onest. După trecerea lunii sau chiar pe parcursul educării, ve-ți observa că copilul a devenit mai atent, iar capacitățile lui intelectuale au crescut considerabil. Acum elevul poate să se organizeze și să rezolve orice sarcină independent. Copilul, de asemenea, cunoaște cum să calculeze în minte, trezind în imaginație numărul dorit. Așadar, creerul este cu mult mai dezvoltat și copilul nu va întîlni dificultăți la școală.