Cursuri de dezvoltare pe timp de vară în Moldova, cu ajutorul – Cubului Rubik - Soroban™ - Soroban™

Cursuri de dezvoltare pe timp de vară în Moldova, cu ajutorul – Cubului Rubik

Pentru toți școlarii cea mai frumoasă perioadă este vacanța de vară, dar nu și pentru părinții acestora. Majoritatea părinților urmează să găsească care-va ocupații pentru copilul său, pentru a evita surprizele neplăcute. Fiecare familie rezolvă problema în felul său, dar toți părinții fără nici o excepție, tind să organizeze timpul copilului, astfel încît el să se ocupe cu ceva interesant și care îi va aduce folos. Unii părinți folosesc anume vacanța de vară pentru a educa copilul, iar alții dimpotrivă, îl eliberează pe copil de lecții. Dar este și o altă variantă, la care vă propunem să atrageți atenția și ea constă în faptul de a găsi pentru copil o ocupație nouă și interesantă.

Cursurile de vară pentru copii – Cubul Rubik

Fiecare copil are propriile interese. Ceea ce îi caracterizează pe copiii de o vîrstă preșcolară și școlară este dorința de cunoaștere. Copiii cu mare entuziasm și plăcere descoperă lumea înconjurătoare cîștigînd propria experiență. Ei iubesc să se joace și să comunice cu alți copii de seama sa. Copii activi nu pot sta locului, nu pot să-și piardă timpul plictisindu-se. Luînd în considerație acest specific al caracterului, pedagogii au stabilit o listă a cerinților pentru lecțiile pe timp de vară cu preșcolarii. Acest reguli sunt următoarele:

  1. Copilul trebuie să fie stimulat să studieze, trezindu-i interes față de lecții;
  2. În cadrul lecțiilor trebuie să existe și elemente de joacă;
  3. Lecțiile trebuie să dezvolte copilul, să îl învețe ceva nou;
  4. Lecțiile trebuie să învețe copiii cum să coopereze între ei.

Dacă ve-ți ține cont de aceste reguli, puteți fi încrezuți că copilul cu cea mai mare plăcere va dori să studieze ceva nou. În cazul dat nu va trebui să impuneți copilul să facă ceva.

Școala de aritmetică mintală, a deschis vara aceasta noi cursuri pentru preșcolari. Acest curs se bazează pe folosirea Cubului Rubik. Pot frecventa aceste lecții copiii în vîrstă de la 7 la 11 ani. Diferența de alte cursuri, constă în faptul că lecțiile au loc sub formă de joacă. Cubul Rubik, ete o joacă, iar joaca este considerat cel mai efectiv stimul pentru dezvoltarea copiilor.

Cubul Rubik – metode vechi, dar într-o interpretare nouă

A fost demonstrat faptul că, rezolvarea exercițiilor grele contribuie la dezvoltarea intelectuală. Anume din acest considerent Cubul Rubik – este perfect pentru preșcolari. Copilul urmează să gestioneze rapid Cubul Rubik. Acest joc de problemă a fost inventat încă la finele secolului trecut, dar pînă în prezent se bucură de o mare popularitate. Esența acestui joc de problemă este că fiecare față a Cubului trebuie adusă la o singură culoare.

Scopul principal al acestui curs – este de a învăța copilul să găsească de sine stătător rezolvarea problemei și să se stăruie să îndeplinească exercițiile mai repede decît ceilalți copii.

Pentru a lua repede o decizie, fiecare copil trebuie să dispună de următoarele abilități:

  1. Să poată gîndi logic și să compare acțiunile sale cu rezultatele;
  2. Să dispună de o memorie vizuală bună, deoarece trebuie să țină minte cum sunt amplasate culorile;
  3. Trebuie să fie apt să planifice următorul pas, ceea ce îl va ajuta să asambleze Cubul Rubik;
  4. Să gîndească sistemic, pentru a putea să analizeze propriile acțiuni;
  5. Încrederea în forțele proprii trebuie să fie combinată cu motivarea.

Aceste cursuri dezvoltă potențialul oricărui copil, nu doar teoretic, ci practic. Profesorii le arată copiilor tehnica de asamblare și îi fac cunoscuți cu tehnica Cubului Rubik. Antranamentele zilnice îi vor permite copilului să găsească rezolvarea acestui exercițiu.

Beneficiile lecțiilor de vară

Cursurile de vară – Cubul Rubik, sunt foarte folositoare pentru dezvoltarea copilului. Aceste cursuri vor pregăti copiii pentru programul școlar și îi vor învăța cum să comunice cu alții. Așa tip de lecții vor fi o bază solidă pentru succesele pe viitor la școală, vor dezvolta memoria, imaginația și dorința de a avea noi succese.

Citiți mai mult despre: Succesele copilului și dreptul acestuia de a comite greșeli