Soroban - școala copiilor supradotați - Soroban™ - Soroban™

Soroban – școala copiilor supradotați

Copilăria este o perioadă importantă în dezvoltarea corpului, a minții, a gândirii, a viziunii asupra lumii, a identității sociale a copilului. Omul se naște neputincios. Nu știe nimic. Abilitățile fizice care ni se par naturale (mersul pe jos, capacitatea de a folosi tacâmuri, acțiuni simple în îngrijirea de zi cu zi), se antrenează încă din copilărie. Și dacă la început mișcările copilului sunt incomode, nesigure, un adult efectuează toate acțiunile fără ezitare, fără prea mult efort.

După același principiu crește creierul copiilor. La început este capabil să îndeplinească doar sarcini simple, dar pe măsură ce crește, acumulează tot mai multe informații, deprinde activități noi. Și dacă repetați aceleași acțiuni în mod regulat, atunci în creier se formează o schemă de soluție automată pentru fiecare sarcină.

De ce este importantă școala pentru copii?

Potrivit oamenilor de știință, nu există cunoștințe inutile. Acestea sunt bine stocate în memoria de lungă durată pentru a putea fi utile la un moment dat. Cu siguranță ați avut situații când răspunsul la o întrebare dificilă parcă l-ați găsit cumva de la sine, parcă de nicăieri. Păi iată, acest răspuns era de fapt în memorie încă de la școală.

În plus, fiecare disciplină școlară contribuie la dezvoltarea anumitor abilități intelectuale la un copil:
• literatura dezvoltă vorbirea, imaginația, gândirea și gramatica;
• matematică – logica, gândirea structurală, capacitatea de a compara, analiza obiectivă;
• istoria ajută la dezvoltarea memoriei, predă analiza.

Școlarizarea zilnică este o încărcătură intelectuală pentru creier. În fiecare zi, creierul copilului procesează o mulțime de informații noi, efectuează multe acțiuni mintale pentru a rezolva diverse probleme. În acest mod se dezvoltă, asimilează noi funcții și devine multifuncțional. De aceea ai nevoie de școală.
În copilărie, trebuie să maximizăm potențialul mintal al copilului. Pe măsură ce corpul crește, abilitățile creierului pot fi dezvoltate, practic, fără limite.

Școala de copii supradotați Soroban: cum se nasc talentele

Toți copiii au talente. Pentru ca un copil să învețe să fie talentat la lecțiile de aritmetică mintală el:
– își antrenează abilitățile intelectuale: dezvoltă memoria, atenția, învață cum să folosească imaginația, să gândească;
– obține abilități de studiu;
– schimbă atitudinea față de învățare – trezește interesul și dorința de a învăța;
• devine asiduu și concentrat;
• învață autodisciplina, responsabilitatea și organizarea;
• învață cum să-și stabilească obiective, să depășească dificultățile, să rezolve independent problemele;
• dezvoltă determinarea și independența.

Școala metodologiei de autor de aritmetică mintală Soroban: filozofia succesului

Fiecare antrenor are propriul său mod special de a-i învăța pe copii. Instrumentele secrete ale Școlii Soroban sunt:
• sarcini mentale sistematice care învață creierul să exploreze, să gândească, să găsească răspunsuri;
• activarea ambelor emisfere, adică dezvoltarea versatilă a gândirii creative și raționale;
• utilizarea tehnologiei computerizate, un program online de autor pentru implicarea copiilor în învățare și calcularea sarcinilor individuale pentru fiecare elev;
• cerințe ridicate pentru antrenori – alegerea celor mai creativi, activi, care înțeleg bine copiii și sunt capabili să formeze o relație perfectă cu ei.

Metodologia noastră este unică prin aceea că, din prima lecție, îi captivează pe copii și îi motivează, îi ajută pe școlari și precopii să-și consolideze credința în ei și că pot să atingă scopul propus. Și dacă aritmetica mintală a unei școli tradiționale (japoneze) este destinată elevilor supradotați, atunci aritmetica mintală îmbunătățită Soroban® este primul program universal de dezvoltare a inteligenței care este eficient pentru toți copiii. Acest program ia în considerare:
• caracteristicile personale ale elevilor, temperamentul lor, viteza de învățare;
• nevoia unei evaluări pozitive, recunoaștere din partea celorlalți;
• nevoia de a-și realiza potențialul.

La Școala Soroban, elevii chiar din primele lecții și-au stabilit deja primele rezultate. Încurajați de lauda antrenorului, plini de bucurie de la această mică victorie, primesc un stimulent pentru noi realizări, pentru a atinge noi înălțimi.

O școală pentru copii supradotați sau o fabrică de talente?

Aritmetica mintală nu este doar calcule, dar utilizarea ei nu este doar pentru dezvoltarea capacității de a rezolva problemele de aritmetică mai repede decât oricine. Calcularea la viteză este un indicator cât de clar și de eficient funcționează creierul atunci când trebuie să găsiți rapid soluția potrivită. Cu astfel de abilități pentru prelucrarea instantanee a datelor, elevul învață materialul mai bine decât alții, are o memorie excelentă, un spirit rapid. Aceasta face ca talentele sale să nu fie doar un cadou valoros, ci un mod de auto-exprimare.
Mulți elevi, după ce au terminat cursul, nu vor să se oprească doar la ceea ce au atins. Își perfecționează constant abilitățile de calculare în minte, ceea ce i-a ajutat să devină mai buni – mai puternici, mai încrezători, mai persistenți în atingerea obiectivelor. Fiecare student are propria sa poveste de succes la Soroban și există deja mii de astfel de povești în istoria noastră.

Legislatorul tehnologiei dezvoltării intelectuale: distincție înaltă

Scopul creării unei metodologii pentru o aritmetică mintală îmbunătățită a fost educarea unei societăți dezvoltate intelectual – una în care fiecare persoană este capabilă să gândească, caută să se dezvolte pe sine și să facă o lume mai bună în jurul său. Tehnica noastră este pentru copii, pentru că la fiecare copil arde o mică lumină de curiozitate, pentru că fiecare copil este unic și talentat.

Acum, Soroban nu a eliminat doar cadrul intelectual al oportunităților de dezvoltare cu ajutorul aritmeticii mintale, dar a șters și granițele geografice. Școala Soroban este formată astăzi din sute de centre de dezvoltare a copiilor din 7 țări, inclusiv Ucraina, Rusia, Italia, Moldova, Estonia, Belarus.
Succesele noastre în dezvoltarea inteligenței copiilor au fost remarcate de comunitatea internațională. Școala Soroban – „The Best Brand for Children 2018”, prin decizia comisiei forului de afaceri internațional BIGBRANDS 2018, organizat de Organizația Națiunilor Unite în cadrul programului Ziua antreprenoriatului femeilor (WED), cu sprijinul EARB.

Dragi părinți, credeți în copilul vostru, nu-i limitați dezvoltarea doar la discipline „importante”, dați-i ocazia să se dezvolte armonios, iar apoi va deveni ceea ce își dorește în viață și vom fi fericiți să vă ajutăm!

Tags: , , ,