Prin ce sunt deosebite cursurile la Școala Soroban? - Soroban™ - Soroban™

Prin ce sunt deosebite cursurile la Școala Soroban?

Sarcina principală a antrenorilor Școlii Soroban este de a ajuta copilul să se adapteze la școală, în societate, în viață. Ne străduim să le oferim tot de ce au nevoie:
• dorința de a cunoaște totul în lume, de a înțelege noul;
• sentimentul de susținere și de aprobare din partea adulților, sentimentul că lumea din jurul lor este binevoitoare;
• recunoașterea, respectul față de ceilalți, simțul importanței sale.

Prin urmare, depunem toate eforturile pentru a interesa copiii în calculul mintal și a le insufla interes pentru activitatea cognitivă în general. Aritmetica mintală dezvoltă mintea unui copil și îl învață să-și folosească potențialul pentru a-și atinge obiectivele. Am creat astfel de condiții de învățare, încât lecțiile să aducă bucurie copiilor, să-i facă mai fericiți. Și, bineînțeles, îi ajutăm pe elevi să se simtă de succes, talentați, capabili să se ridice la orice înălțime pe cont propriu.
Obiectivele speciale necesită alegerea instrumentelor speciale de învățare. Prin urmare, în clasele noastre, copiii sunt prieteni cu antrenori, se joacă, se ajută reciproc, concurează și câștigă.

Beneficiile calculului mintal

Când vine vorba de pregătirea abilităților mintale, aritmetica mintală nu are egal între alte activități. Chiar și calculul verbal cu utilizarea tăbliței de înmulțire nu dă un rezultat echivalent, deoarece astfel de calcule activează doar memoria. În plus, calculele pe calculator nu sunt eficiente, unde nu trebuie să se depună deloc efort mintal – doar să se apese pe butoane și se obține un răspuns gata. Calculul mintal declanșează procesele mintale ale diferitelor părți ale creierului – centrul de percepție, procesare, comparare a informațiilor, centrul de memorie, vizualizare, determinarea rezultatului corect. Copilul se bazează pe condițiile sarcinii, pe cunoștințele sale, pe experiența dobândită mai devreme, și își folosește imaginația și intuiția pentru a găsi soluția potrivită. Un astfel de exercițiu nu numai că stimulează centrele nervoase corespunzătoare, dar promovează și formarea unor canale puternice de schimb de informații între ele.

Antrenarea sistematică cu ajutorul aritmeticii mintale dezvoltă:

• memoria;
• abilitățile mintale (logică, capacitate de analiză, gândire asociativă și spațială, imaginație);
• atenția;
• abilitățile de luare a deciziilor rapid, rezolvarea problemelor independent.

De ce Soroban este mai bună decât alte școli?

Am menționat deja că metodologia Școlii Soroban de calcul mintal în Moldova este universală pentru elevii de diferite vârste. Dar există o diferență mai importantă a acestui program. Nu împarte copiii în științe umane și tehnice, nu limitează, ci, dimpotrivă, extinde potențialul copiilor. De mai mulți ani, folosind exemplul sutelor de elevi, această tehnică demonstrează că mintea copiilor are multe fațete, iar un copil care este pasionat de muzică se poate realiza și în matematică, și în științele umaniste.

Școala Soroban este mai bună decât alte școli din mai multe motive:
• deoarece, în primul rând, nu oferă cunoștințe, ci capacitatea de a învăța independent și de a dezvolta aceste abilități;
• deoarece formează la copii o atitudine total pozitivă față de învățare, încredere în lumea din jurul lor;
• pentru că educă elevii încrezători în sine, talentați, intenționați, muncitori, îi motivează să reușească.

Tags: , , , , ,