Este necesar ca copilul să studieze vara sau nu? - Soroban™ - Soroban™

Este necesar ca copilul să studieze vara sau nu?


Cea mai relevantă întrebare pentru părinți rămîne: este necesar ca copilul să studieze în timpul verii sau nu? Orice părinte tinde să îi ofere copilului său cea mai bună educație. Vara sunt o mulțime de variante pentru ca copilul să studieze – copilul poate pleca la o tabără, poate fi înscris la unele cursuri suplimentare etc. Dar trebuie oare ca vacanța să fie folosită pentru studii?

Studiile de vară în cadrul școlii Soroban

Părinții școlarilor de cele mai dese ori le permit copiilor săi se evite studiile pe timp de vară. Rezolvarea oricăror tipuri de exerciții matematice sau logice sunt minime, chiar și temele date de către profesori pentru vară sunt ignorate. Astfel de atiduni față de lecții pot avea consecințe negative. Copilul uită materialul care a fost predat și toamna se începe a adapta la școala foarte greu.

Este necesar ca creierul copilului să se mențină într-o stare de dezvoltare permanentă.  Pentru acest lucru sunt diverse cursuri suplimentare care pot fi efectuate vara. Aceste cursuri permit ca vacanța copilului să fie plină de beneficii, ridică intelectul și dezvoltă abilitățile creative și matematice.

Cursurile suplimentare în cadrul școlii Soroban durează o lună de zile. Aceste cursuri sunt cu mult mai intensive, decît programa obișnuită. Cursurile de aritmetică mintală includ:

 • Lecții colective de 2 ori pe săptămînă;
 • Pregătirea temelor pentru acasă în fiecare zi.

Lecțiile în timpul verii nu produc nici un discomfort copilului. Pentru pregătire copilul nu cheltuie 40 de minute, precum de obicei, dar 20 de minute. Sistema de nvațare din cadrul școlii Soroban permite copilului ca timp de o lună să învețe programa destinată pentru 2 luni de zile.

Metoda calculului oral

Rezultatul obținut în urma lecțiilor din cadrul școlii Soroban va fi capacitatea copilului de a reazila calcule rapide. Elevul se va învăța cum să combine calculul oral cu alte sarcini. Aceste cursuri rapide permit:

 • Să se dezvolte memoria;
 • Să se dezvolte gîndirea logică;
 • Să se dezvolte imaginația;
 • Să se dezvolte ambele emisfere ale creierului;
 • Să se dezvolte intelectul.

Aceste cursuri de vară îl vor ajuta pe copil să înțeleagă mai bine exercițiile de logică, ceea ce îl va ajuta pe copil să se orienteze mai bine în discipcinile școlare. În cadrul lecțiilor se atrage atenția la starea de spirit a copilului, motivația acestuia și dorința de a studia.

Părinții trebuie să țină minte faptul că dacă copilul nu se va ocupa de lecții vara, îi va fi foarte greu să se adapteze toamna la școală. Copilul cu greu va intra în ritmul școlii și nu va înțelege temele care îi sunt predate.

De ce lecțiile vara sunt folositoare pentru copil

În cadrul școlii Soroban există o programă amplă de predare. Sunt folosite aceleași metode de instruire a elevului. În cadrul lecțiilor copilul se simte liber și cu mare entuziasm participă la toate jocurile și exercițiile date de către profesor. Jocurile interesante le permit copiilor să comunice unii cuu alții în mod liber.

Iată care sunt aspectele pozitive ale lecțiilor de vară:

 • Copilul intensiv se pregătește de noul an școlar;
 • Copilul nu se lenevește și nu se plictisește;
 • Se dezvoltă multilateral;
 • Se dezvoltă intelectul;
 • Odihna devină interesantă și folositoare pentru copil.

N cadrul școlii Soroban sunt create condiții pentru dezvoltarea oricărui copil. În procesul de educare, copii pot lua inițiativa în mîinele sale, își dezvoltă atenția și se învață în practică anumite disciplini. Cursurile permit dezvoltarea intensivă a copilului pe timp de vară și perfect fac față cerințelor de dezvoltare intelectuală.

Vacanța urmează să aducă beneficii copilului. Chiar și școlarii de o vîrstă mai mică trebuie să rezolve care-va exerciții pentru a-și dezvolta creerul. Cursurile din cadrul școlii – Soroban, reprezintă varianta perfectă pentru dezvoltarea copilului pe timp de vară.