De ce copilul nostru are nevoie de aritmetica mintală - Soroban™ - Soroban™

De ce copilul nostru are nevoie de aritmetica mintală

Te întrebi de ce copilul tău are nevoie să facă rapid calcule în minte? Acum o persoană nu are nevoie să memoreze volume colosale de informații. Mașinile o vor face pentru noi: Internetul va răspunde rapid la toate întrebările, computerul va salva informații importante în memoria sa și va face calcule precise. Singurul lucru pe care mașina nu îl poate face este… să gândească. Aritmetica mintală este necesară pentru ca copiii să dezvolte capacitatea de a gândi, de a analiza și de a inventa.

Și care sunt obiectivele tale în dezvoltarea copiilor? Vrei ca elevul să fie atent, să-și amintească cu ușurință tot ce a citit și tot ceea ce spune profesorul? Vrei să studieze mai bine, să facă față sarcinilor dificile, unde trebuie să analizezi cu atenție? Implementarea acestor sarcini va fi posibilă datorită lecțiilor de aritmetică mintală, care:

• antrenează creierul (și ambele emisfere funcționează activ);
• dezvoltă memoria, concentrarea, deoarece atenția vizuală/auditivă și memoria fotografică sunt necesare pentru efectuarea calculului în minte;
• dezvoltă gândirea (logică, figurativă, sistemică, analitică, spațială, critică);
• antrenează abilitățile motrice fine și, după cum știți, este asociată și cu centrele de dezvoltare a vorbirii.

Doriți ca copilul Dvs. care este elev să studieze cu interes, să fie harnic, persistent și să își atingă întotdeauna obiectivul? Aritmetica mintală ajută să crezi în tine, arată că atingerea unui obiectiv merită tot efortul depus și oferă un stimulent pentru a învăța.

Doriți o adaptare ușoară a copilului la procesul de învățare? Apoi, cu siguranță are nevoie de Soroban în cursul său de dezvoltare, pentru că aici va câștiga experiență valoroasă a studiilor în echipă, comunicarea cu un profesor, munca în echipă și competiție.

Copilul este talentat? Cursurile îl vor ajuta să-și descopere și să-și realizeze mai bine talentul.

Rămâne în urmă la studii, unele abilități sunt mai puțin dezvoltate decât la alți copii? Anume calculul mintal dezvoltă armonios mintea.

Elevul este foarte neastâmpărat și își perturbează singur lecțiile? La orele soroban, el va deveni mai liniștit, asiduu, atent.

Căutați o pasiune serioasă pentru copil? Vrei să-l distragi de la jocurile inutile de pe telefon? Lasă-l să joace pe simulatorul online, trece prin noi niveluri de calcul și își crește nivelul de inteligență.

Nu înțelege principiul numărării și se pierde în aritmetică? Tehnica noastră îl va ajuta să facă față acestei probleme.

Cum se învață la Școala de calcul mintal Soroban?

Fascinant
Activitatea principală a copilului este joaca. Sarcina noastră principală este predarea. Am combinat aceste două componente, am făcut lecțiile dinamice, iar aritmetica mintală a devenit o activitate distractivă și utilă în același timp.

Organizat
Regularitatea și sistemul – o condiție necesară pentru obținerea de rezultate bune, în dezvoltarea obiceiurilor potrivite. Metoda Soroban este mult mai eficientă decât aritmetica mintală tradițională, deoarece necesită un antrenament zilnic. Orele scurte, dar obișnuite, aduc întotdeauna rezultate mai bune decât antrenamentele epuizante din când în când. În plus, copiii se obișnuiesc cu disciplina, respectarea regimului, organizarea corespunzătoare a timpului.

Pozitiv
Succesul în școală este direct proporțional cu starea emoțională a copilului în momentul studierii, prin urmare, în lecțiile de la Școala Soroban nu există critici, constrângeri, dar există respect și încredere reciprocă între profesor și elevi.

În spirit modern
Copiii nu își pot imagina viața fără smartphone-uri și computere, așa că dezvoltarea și implementarea unei platforme online în procesul de învățare a fost un pas natural în crearea metodologiei Soroban. Școala noastră a fost prima care a inventat abacusul virtual și a devenit legiuitorul tehnologiilor de dezvoltare a informațiilor.

Probabil nu are sens să continuăm lista avantajelor aritmeticii mintale îmbunătățite de Soroban. Mai bine să spunem poveștile de succes ale elevilor noștri. Le veți găsi pe site-ul oficial al școlii, pe pagina noastră de Facebook, pe profilul de Instagram. Continuăm să îmbunătățim metodologia, deoarece dorim ca copiii noștri să se dezvolte, să devină mai buni, mai deștepți și mai fericiți.

Școala de calcul mintal Soroban: de ce o aleg părinții?

Am menționat deja că aritmetica mintală îmbunătățită este universală. Și acest lucru diferă de școala clasică de calcul în minte. Yuri Novoselov, creatorul Școlii Soroban, a aflat despre modul neobișnuit de a calcula în Turcia vizitându-și prietenii. Fiul lor a efectuat atât de repede calcule complexe în minte, încât matematicianul Novoselov însuși a vrut să învețe această metodă unică, pentru ca mai târziu să o poată preda copiilor din țara sa. A studiat aritmetica mintală împreună cu copiii și și-a dat seama că doar 25% dintre elevi deprind această abilitate uimitoare. Aceștia sunt copii bine pregătiți sau dotați. Elevii cu o atenție și o memorie slabă, lenți sau foarte activi, nu obțin un succes special în calcularea la viteză.

Atunci s-a născut ideea de a descoperi punctele slabe ale metodei clasice și de a crea un program nou, dinamic, universal, care să ajute la dezvoltarea oricărui copil. Pentru a implementa un astfel de plan, a fost selectată o echipă de profesori cu experiență și psihologi, oameni de știință și specialiști în domeniul programării. A trebuit de schimbat frecvența orelor și forma lor, principiile de selecție și formare a antrenorilor, instrumentele de formare. Rezultatul este o tehnică unică care răspunde pe deplin nevoilor de dezvoltare ale tuturor copiilor.

Metoda de aritmetică mintală actualizată are doar 6 ani, dar a primit deja recunoaștere din partea comunității internaționale. În decembrie anul trecut, la Forumul Internațional de Afaceri BIGBRANDS 2018, desfășurat sub auspiciile ONU, Școala Soroban a primit premiul „Cel mai bun brand pentru copii 2018”. Este plăcut să primim recunoaștere, dar chiar mai mult suntem mândri de studenții noștri, de succesele lor mici și mari.

Tags: , , , ,