Школа устного счета Соробан в Молдове - Soroban™

Școala calculului mintal Soroban în Moldova

Omul învață toată viața lui, dar perioada cea mai fructuoasă și importantă în formarea calităților sale intelectuale și personale – este copilăria lui.Copii sunt foarte pretențioși, dar în același timp, recunoscători și receptivi elevi, ei sunt deschiși către lume, cunoștințelor și cu mare interes se descoperă pe ei înșiși. Majoritatea sondajelor au confirmat teoria oamenilor de știință că: capacitatea intelectuală este mult mai dependentă de mediul în care copilul creștea și se dezvolta, având în vedere educația sa, mai degrabă decât ar depinde de factori genetici.Și cea mai favorabită vîrstă pentru a descoperi talentele copilului- este etapa activă a creșterii celulare, care durează aproximativ pînă la 12 ani. În această perioadă importantă din viața copilului noi educăm în el OMUL, de aceea este important cine îl îndrumă pe copil, cu ce ”umplem” mintea și inima lui. Astăzi, în ajutorul părinților le vine o mulțime de centre de creșterea și educarea copiilor. Dintre care: centre sportive, de creație, de studierea limbilor străine, centre de dezvoltarea copiilor. Un loc aparte în lista nesfârșită a instituțiilor de învățămînt pentru copii îl ocupă Școala calculului mintal Soroban în Moldova.

Un pic despre Soroban

Tehnica Soroban sa născut în 2013. Fondatorul său, Iurie Novoseolov, a văzut în Turcia, prima școală pentru copii, care a lucrat pe baza metodelor de predare japoneze bine cunoscute calcul mintal la viteză - aritmetică mintală. Ca urmare, a devenit clar că programul este ideal numai pentru copii cu date intelectuale bune. Dar noi nu putem accepta faptul că ceilalți copii nu vor avea posibilitatea de a-și dezvolta potențialul lor natural. Prin urmare, o echipă de specialiști condusă de Novoseolov, și-a dezvoltat propria metodologie unică Soroban ™, adaptată pentru toți copiii, aducînd dovezi, că în fiecare, absolut în fiecare copil trăiește un mic geniu!

Esența metodei

Mai recent, pe teritoriul post sovietic, nu se cunoștea nimic despre aritmetica mintală. Astăzi însă, zeci de școli de calcul mintal Soroban sunt deschise în Rusia, Moldova, Ucraina, Belorusia, s-a deschis prima clasa și în Italia, precum și numărul de părinți care doresc să-și învețe odorașii tehnica calculului mintal la viteză, continuă să crească. În ce constă, însăși, pregătirea în Școala Soroban?
 • Metoda este concepută pentru copii de 5-11 ani.
 • Cursurile aritmeticii mentale au o durată de 2 ani și includ în sine: lecții săptămânale în clasă și exerciții care se efectuează în fiecare zi (15 minute de exerciții pe un simulator online Soroban).
 • Înscrierile în școală se efectuează în două grupe pe vârste: preșcolar (5 ani) și elevi 6-11 ani (clasa 1,2,3,4,5,6).
 • La început copii fac cunoștință cu abacul japonez Abacus, dezvoltă abilitățile de lucru cu el(depunerea numerelor, efectuarea calculului cum ar fi adunarea, scăderea, înmulțirea).
 • La etapa a doua de studiere a metodei se activează imaginația copilului. Copiii își imaginează abacul în minte, și efectuează toate calculele, imaginar mișcînd bilele pe abac.
 • În lucrul cu abacul copiii folosesc ambele mîini. Calculul mintal antrenează în același timp ambele emisfere ale creierului.

De ce metoda Soroban este unică?

Metoda calculului mintal în Școala Soroban este unică nu prin faptul că copilul va învăța să calculeze laviteză, deși rezultatele care le obțin elevii școlii Soroban te uimesc. Complexitatea calculului mintal șimetodelor de predare bine chibzuite, antrenarea sistematică și abordarea individuală duce la o dezvoltarearmonioasă a copilului. Încercați să dați răspuns la întrebare: care factori influețează în educareapersonalității copilului?
 • Jocurile. Spre exemplu, sahul, constructorul, puzzle – sunt jucării care pun creierul copilului în mișcare.Un instrument chiar mai eficient - abacul. Îl putem numi jucăria geniului, deoarece el dezvoltă abilitățicreative, gândirea, formează percepția integră a lumii.
 • Imaginatiei. Aceasta este sursa tuturor eforturilor creatoare. Calculul mintal antrenată intensiv emisferadreaptă a creierului care răspunde de gândirea creativă și intuiție.
 • Activitatea. Aritmetica mintală în școala Soroban dezvoltă concentrația și viteza reacției. Ca rezultat, copiiactivi se învață să se concentreze asupra unui lucru, iar copii liniștiți devin mai activ.
 • Încrederea în sine. Fiecare lecție asistată la școala calculului mintal Soroban din Moldova aduce cu sine omică victorie copilului. La rîndul său, vor urma mai multe cuceriri ale culmilor, și nu doar în matematică șicalcul mintal.
 • Cunoștințe. Datorită calculului mintal, se cultivă interesul de a cunoaște mai multe și capacitatea de aasimila repede și ușor informația. Dar memoria fenomenală, gîndirea analitică și reacția rapidă-principaleleajutoare în achiziționarea și utilizarea corectă a cunoștințelor extinse în toate domeniile științei.
 • Comunicare. Tehnica oferă o experiență inedită de lucru în echipă, interacțiune cu oamenii, dezvoltareaabilităților de comunicare.
 • Calitățile unui lider. Soroban educă în elevi responsabilitate, disciplina, angajament, învățându-i să segândească pentru ei înșiși, pentru a trage concluzii și de a lua decizii.
In plus, un impact enorm asupra formării personalității la copii îl are percepția lor emoțională a lumii.Atmosferă prietenoasă, care predomină în clasele Școlii calculului mintal Soroban în Moldova, abilitatea dea-și exprima liber gândurile, emoțiile, sistemul de stimulare ajuta copilul sa-și dezvolte înclinațiile naturaleingenioase, rămânând el însuși. Anume din acest motiv, școala Soroban ™ este utilă pentru fiecare copil. Cum să te înregistrezi la cursul școlii de calcul mintal Soroban, prețurile pentru studii, în ce zile se pietreclecțiile- toate aceste întrebări le puteți adresa , accesînd butonul ”Contacte”. Părinții nu vor avea grija săachizișioneze manuale aparta, întrucât aceste taxe sunt incluse deja în costul studiilor. Fiecărui copil i seofera luna de probă. Dacă copilul ia decizia să nu mai frecventeze școala Soroba, noi vă restituim banii.