Марина
Fiica mea, Polina, de asemenea a fost medaliata la campionatul de anul trecut, mai ales in două grupe de vîrste. Marele merit îl are antrenorul nostru Doamna Olga, care la rîndul său a trezit la copii noștri interesul și dorința de a învăța.Ирина
La o prietenă de a mea din Japonia fiica a invățat in școala Soroban cinci(!) ani. Cinci ani la rînd ea de cîteva ori în săptămănă după orele de la școala obligatorie, dar in Japonia vreau să vă zic că programa e foarte complicată, mai mergea și la școala Soroban, unde lecțiile le preda așa numitul Moșul Soroban. Și faptul că era obosită deja,după care mai urmau un fel de lecții adăugătoare, și că avea lecții pentru acasă foarte multe – acestea toate nu contau atît de mult întrucît Soroban pentru ei e sfînt,un lucru voluntar-forțat obligatoriu. Dar, în urma acestor ani de studii in școala clasică, metoda tradițională de predare,copiilor nu li se trezește entuziasmul. Dar mulțumim Domnului Iurie în inovația metodei de predare Sorobanu!
Кристина
La școală, fiul meu Vladislav, a mers pregătit (el își dădea interesu desinestătător, la grădiniță a învățat bine să citească, să numere, limba engleză). Clar că, fără dificultăți nu a mers. Sare înainte – nu se primește, înapoi nu merge. Zecimalele le ia binișor oral, dar iată cu abacul mai greu. Lui îi este mai interesant să-și imagineze procesu cînd calculeaza în gînd. Sunt multe PRO-uri în favoare metodei acestei școli: iarăși despre partea dreaptă a creierului, care răspunde de desen. Pînă acum desena , așa ‚ca să fie’. Acum îl văd mereu ceva desenînd (pentru mine e important, întrucît în dinastia noastră sunt pictori-arhitecți). De asemenea, am observat că Vlăduț tinde spre un rezultat mai bun, nu și doar a trece la următorul pas.